test
Loading Events
  • This event has passed.
Jesper Brodin

The Bridge Interview #5 with Jesper Brodin

Ikea ska ställa om till en cirkulär affärsmodell och har lovat att vara klimatpositiva till år 2030. Bland åtgärderna under kommande år finns planer på att fasa ut all engångsplast. Samtidigt ska produkterna kunna återanvändas enklare än i dag och att allt mer trä och textil återvinnas. Dessutom är målet att kundernas vardag ska bli mer hållbar genom helt nya produkter som ger mindre klimatavtryck vid användning.

Frågan är bara hur Ikeas nya hållbarhetsstrategi, som lanserades tidigare i år, går ihop med masskonsumtion och möbeljättens uttalade mål att fortsätta expandera kraftigt både genom nya butiker och sänkta priser.

För att reda ut dessa och andra hållbarhetsfrågor har vi bjudit in Jesper Brodin, koncernchef för majoriteten av Ikea-varuhusen* i världen, till ett samtal med ekonomi- och hållbarhetsjournalisten Thomas Frostberg. Missa inte detta unika tillfälle att lyssna på en av världens tyngsta svenska företagsledare just nu.

Under en knapp timme diskuteras utmaningarna med masskonsumtion för ett företag som vill vara hållbart, hur Ikea jobbar med innovation för att minska både sitt eget och kundernas klimatavtryck samt vad det är i Jesper Brodins ledarskap som tagit honom ända till toppen – och hur det var att jobba som Ingvar Kamprads assistent.

Intervjun är en del av The Bridge Interviews, en serie möten om hållbart ledarskap, arrangerade av The Bridge Forum. Anmäl dig här.

Program:
08.00-08.30: Fika och registrering
08.30-09.30: Intervju och samtal
Var: STUDIO Meetingpoint, Nordenskiöldsgatan 24
När: 16 november

* Under frukostmötet reder vi också ut Ikeasfärens bolagsstruktur en gång för alla, till exempel vad Jesper Brodin ansvarar för som koncernchef för Ingka – som hämtat sitt namn från de första bokstäverna i grundaren Ingvar Kamprads för- och efternamn. (En ledtråd är att det handlar om den största franchisetagaren inom Ikeasfären med 367 varuhus och 158.000 medarbetare i över 30 länder.)

 

Evenemanget är kostnadsfritt tack vare våra partners nedan.

Partners: SIGMA, SPARBANKEN SYD och EGENCIA

Egencia logotype

Event info

Details

Date:
November 16
Time:
08:00 - 09:30
Event Tags:
, , ,

Venue

STUDIO Meetingpoint, Malmö
Nordenskiöldsgatan 24
Malmö, 21119 Sweden
+ Google Map

Organizer

The Bridge Forum