test
Loading Events

The Bridge Interview #3 with Karolina Skog

Näringslivets betydelse för hållbar utveckling betonas allt oftare, samtidigt som det kommer kritik från företagshåll så snart ett politiskt beslut tas på hållbarhetsområdet. Vilket ledarskap krävs av en miljöminister idag för att få med alla aktörer på tåget?

Hon är Lundastudenten som gick från att vara ett relativt okänt kommunalråd i landets tredje största stad till att bli hela Sveriges miljöminister.

Hur ser Karolina Skog på sin nya roll? Vad finns det egentligen för möjligheter att skapa förändring när politiska förslag om skärpta regler på miljö- och klimatområdet möts av protester från bland annat näringslivsintressen.

Och hur funkar samarbetet i regeringen, när hållbarhetsfrågorna är utspridda på flera olika departement – allt från ministern för internationellt utvecklingssamarbete och klimat till näringsministern och civilministern. Skulle det behövas en samlande hållbarhetsminister?

Dessutom ska andra sektorer som civilsamhället och akademin också engageras i arbetet för en bättre värld, enligt FN-mål 17 i Agenda 2030. Hur långt har det arbetet kommit i praktiken?

Möt miljöminister Karolina Skog (MP) i ett samtal med ekonomi- och hållbarhetsjournalisten Thomas Frostberg om vilket politiskt ledarskap som krävs för att nå ett mer hållbart samhälle.

Intervjun är en del av The Bridge Interviews, en serie möten om hållbart ledarskap, arrangerade av The Bridge Forum. Anmäl er här!

Program:
08.00-08.30: Fika och registrering
08.30-09.30: Intervju och samtal
Var: STUDIO Meetingpoint, Nordenskiöldsgatan 24
När: 26 april
Livestream: Eventet kommer livestreamas via vår Facebook-sida

PARTNERS:

Event info

Details

Date:
April 26
Time:
08:00 - 09:30
Cost:
Free
Website

Venue

STUDIO Meetingpoint, Malmö
Nordenskiöldsgatan 24
Malmö, 21119 Sweden
+ Google Map